Ани за “Говори с Ани”: Това е моят път, който съм готова да споделя с вас!

Какво е “Говори с Ани”?

“Говори с Ани” е моят път, който съм готова да споделя с вас… Не е формат, който към момента сме виждали, за да мога да го обясня с конкретен пример. Хората избират да пишат книги – дали автобиографии, или романи, или някакъв друг формат, в който да споделят опита си.  А аз избрах да направя това на живо – пред тези, които в определен момент имат нужда да чуят, че и друг е минал през същото и е оцелял:) Затова казвам, че “Говори с Ани” няма формат – форматът съм аз 🙂

Защо реши да се захванеш с този проект?

Защото на практика “Говори с Ани” е нещо, което се случва от много време, но не като част от работния ми ден. Често се случва в разговори с мои приятели или клиенти да стигнем до това, че човекът срещу мен има някакъв проблем и нуждата да сподели за него. В тези неформални разговори осъзнах, че когато аз им споделя за моя опит или моята гледна точка по проблема, това им помага. Дава им нужното спокойствие по отношение на кризата, в която те са в момента или им дава посока как да преценят по-правилно ситуацията, какво да направят. И с времето разбрах, че най-голямата ми сила е точно това – разговорите ми с хората. Те не винаги са такива,  каквито хората си представят – понякога човек идва и иска да ти сподели нещо, а в замяна да чуе това, което очаква. Когато обаче му споделя, че и аз може би съм минала през същото и съм постъпила различно,  това му дава нова гледна точка. Затова реших да създам “Говори с Ани” като формат, чрез който да изляза от този кръг на приятели и бизнес партньори, за да достигна до повече хора, да бъда полезна на повече хора. Защото може да съм минала през различни кризи и трудности, но съм го направила успешно именно чрез своите техники, които съм си създала  с годините.

Как ще се случват разговорите с Ани?

По няколко начина. Има събития, всяко от които е с определена тема (една част от темите вече са обявени в сайта). Всяко от тези събития ще се провежда в зала и към него може да се включи всеки в зависимост от това дали темата му е близка, интересна и пр. На тези събития напълно открито ще представям и ще споделям личния си опит, а в края на тези срещи присъстващите ще имат възможност да ми задават въпроси. Целта е да се получи свободна, неформална дискусия – разговор между повече хора.

Друга възможност е личен разговор с мен. Т.е. разговори “на четири очи”, които могат да се случват след предварително насрочване на среща. Тези лични срещи могат да бъдат както на живо, така и по телефона или онлайн.

Но тук искам да отворя една голяма скоба и да напомня, че това са разговори между приятели. Разговори, в които аз не съм нито психолог, нито психотерапевт, нито лекар. Аз съм приятел, който в трудна за вас ситуация е готов да поговори с вас, да ви сподели личния си опит, който да ви помогне да откриете вярната посока на проблема. Да си “вземете” онези моменти, техники и съвети от моя път спрямо конкретната ситуация, в която се намирате, за да се справите, за да излезете от кризата по най-добрия начин.

А какво НЕ е “Говори с Ани”?

“Говори с Ани” не е обучение, не е лекция. “Говори с Ани” не е урок, който преподавам и не е менторска програма.  “Говори с Ани” е разговор между приятели. Разговор, в който съм се убедила, че хората споделят много повече и по-лесно, когато знаят че отсреща не е човекът специалист нито в болките на душата, нито е специалист в семейните проблеми, нито е лекар или психоаналитик, а човек като вас. “Говори с Ани” е споделяне между хора, които имат близки преживявания и търсят най-подходящото решение за справяне с тях.