Първото събитие от поредицата “Говори с Ани” се състоя на 26 май: Аз го направих – оцелях!

“Аз го направих – оцелях!” – първото събитие от поредицата “Говори с Ани” е факт. Състоя се на 26 май в уютната обстановка на Vivacom Art Hall Oborishte 5, а присъстващите имаха привилегията да чуят от първа ръка най-емоционалната част от личната история на Ани Дамянова.
“Здравейте, радвам се, че сте с мен днес! Имам да ви кажа толкова неща…”, с тези думи Ани започна вълнуващия разказ за пътя си – от детството до деня, в който застана пред пълната зала, за да признае за различните кризи и трудности, през които е преминала и да сподели личния си опит – как се е справила и кои са тези техники и модели, които са й помогнали през годините.
„Говори с Ани“ е място, на което ще мога да споделя моят опит, с някого който има нужда да чуе, че не е сам, че и друг е минал през това и е оцелял. Че нещата не се случват на него, а ЗА него. Много хора си казват „Защо все на мен ми се случва това?“ Не, не се случва на теб, случва се ЗА ТЕБ и когато замениш само един  предлог “на” със “за”, променяш всичко.
Не може нещо, което е за теб, което е твое да е лошо:) Щом е мое,  е хубаво и аз го обичам. Така с промяната на една малка думичка, можеш да промениш цялата ситуация, но първо промени твоето отношение към нея. Зная, че специалистите казват „Погледни го от друга гледна точка“ „Виж го отстрани“, аз казвам влез в него, разрови го, виж какво има там! То може да не ти хареса, може да замирише, може да те изплаши, може да видиш някого, когото не очакваш. Но стигнеш ли до ядрото – пътят обратно е само нагоре.” Така Ани представи своя принцип На-За и обясни колко лесно можем да решим трудна ситуация, само ако имаме правилно отноешение към думите.
 Ани представи своите принципи
Пред притихналата в очакване зала Ани говори така, както го прави винаги – от първо лице, без срам и без увъртане, без втори дубъл, убедена, че именно истината е тази, която ни прави свободни.  За давата си брака, за  изневярата и сбогуването с надеждата, че може да създаде традиционно семейсто, за възпитанието, за болката и самотата, но и за чудесата в живота си тя разказа с емоция и сълзи, които нямаше как да бъдат спрени.
Всеки от присъстващите имаше възможността да вземе за себе си онези моменти от личната история на Ани, които да му помогнат при вземане на решения и преодоляване на лични предизвикателства.
“Моят кладенец на успеха са думите – началото и силата! Кой е твоят? ” – Така завърши първата изповед на Ани и точно с въпросителен, защото разговорът ще продължи в следващото събитие.
Ани с финални думи от първото събитие
“Това събитие ще остане завинаги в съзнанието ми, защото беше първо! Сигурна съм, че ще помня и останалите, но първото е незабравимо. Благодаря на всички, които дойдоха! Благодаря за любовта и подкрепата на децата ми, семейството ми и приятелите ми, които за пореден път бяха с мен и ми засвидетелстваха обич и уважение. Нямаше да съм тук сега, ако не бяха те!”, призна самата Ани Дамянова и допълни: “Аз съм ценител на думите и съм влюбена в красивия изказ, но повече ме впечатлява истината, когато е намясто, пък дори и да не е навреме. Днес си пожелавам още повече от нея, защото цял живот я следвам!”
Ани преди първото събитие от поредицата Говори с Ани